Over dylan

Biografie

Naam : Dylan Boshart
Geboren op : 17 September 1990
Woonplaats : Rotterdam
Traint op : GC Broekpolder
Doelen : European Tour, Ryder Cup Team

DB_element-grijs

Golf & Dylan

Het begin

Dylan is geboren in Rotterdam op 17 september 1990, hij groeide op in verschillende plekken rondom Rotterdam, maar woont sinds 2006 weer in het centrum van Rotterdam. Een échte rotterdammer in hart en nieren, en dit blijkt ook van zijn Rotterdamse mentaliteit op het gebied van golfen.  De mouwen opstropen en gaan!

Op 9 jarige leeftijd maakte Dylan voor het eerst kennis met Golf. Oma introduceerde golf bij de toen al sportieveling Dylan, die verschillende sporten zoals honkbal en voetbal vanaf kleins af aan beoefende. Voor het éérst kwam Dylan oog in oog te staan met een club, een green en een put. Lets try it!Swingen was niet geheel onbekend voor Dylan, bij honkbal maakte hij een soortgelijke beweging, toch ging het bij golf er geheel anders aan toe. In het honkbalteam en voetbalteam waar Dylan als jong jochie speelde lag het geheel aan het team als er werd gewonnen of verloren, golf was een sport waarin Dylan individueel de doorslag maakte. Deze sport bleek voor Dylan een ultieme combinatie van groen gras, hard swingen en mentale kracht. Het golf talent bleef groeien en dit bleef niet onopgemerkt, zo nodigde Oranje de toen nog maar 10 jarige Dylan Boshart uit voor een Nationale Selectie dag voor Team Oranje.  

Dylan blonk al op jonge leeftijd uit in golf, dit was niet geheel raar met een oud voetballer als vader en een oud wielrenner als opa. De greens, het swingen en de putt hoorde vanaf 8 jarige leeftijd in Dylan Boshart zijn leven. Oranje had dit door en selecteerde Dylan Boshart mede door zijn talent en karakter voor Team Oranje, dit bleek geen korte termijn relatie want tot op de dag van vandaag maakt Dylan Boshart deel uit van Team Oranje ( Nationale Selectie).

Golf was een gedeelte van Dylan zijn leven geworden, maar een diploma halen was wel een vereiste van zijn ouders. Niet geheel gek, want een middelbare school diploma kan geen kwaad. Er moest alleen wel een oplossing gevonden worden voor het combineren van school en topsport, de perfecte optie bleek de topsportklas op het Thorbecke Lyceum in Rotterdam. Na het behalen van zijn Havo diploma op het Thorbecke Lyceum in Rotterdam begon het echte avontuur.

De beste amateurscore ooit behalen in 2007 was één van de vele successen voor Dylan Boshart. Met een ronde van 61 slagen werd heel de golfwereld geïntroduceerd met Dylan Boshart. Iedereen zag het, Dylan ademt golf en woont op de green. Toch is de keuze om geheel te stoppen met school en volledig te focussen op een golf carrière een belangrijke keuze, er waren verschillende vragen die er bij Dylan op dat moment speelde. Het is een stapsgewijs proces wat geheel staat of valt met je doorzettingsvermogen. In Dylan zijn persoonlijke omgeving werd vooral benadrukt dat als je de top wilt bereiken dat niet alleen de vraag is wat wil je ervoor doen, maar vooral wat wil je ervoor laten? Na een half jaar school geprobeerd te hebben op de topsportacademie van Hogeschool Rotterdam was het duidelijk. Golf is wat Dylan wilt en dát wordt het. Golf wordt het.

De Beslissing

De beslissing was gemaakt, Dylan zou zich fulltime gaan focussen op golf, maar geheel zonder slag of stoot ging deze beslissing  niet. In 2009  kreeg Dylan een zwaar verkeersongeluk en hierdoor werd het doel gelijk op scherp gesteld. Het was ook de allereerste blessure waarmee Dylan te maken kreeg, maar daar kreeg het doorzettingsvermogen van Dylan de boventoon. Stilzitten is voor een sportman een ware hel en hierdoor werd de prikkel voor de top te bereiken bij het golfen steeds groter. In 2011 maakte Dylan dit ook daadwerkelijk waar, door verschillende toernooien te winnen bereikte Dylan al op 20 jarige leeftijd het KLM Open. Dit KLM Open was een jongensdroom, zo was hij 11 en moest hij om een handtekening vragen en zo was hij 20 en deelde hij de handtekeningen uit.  De combinatie van hét golftoernooi in Nederland en een goede score lopen was een sublieme ervaring, en dit smaakte naar meer.

Na de euforie van het KLM Open 2011 kwam er een schouder blessure op spelen, een schouder die uitermate belangrijk is voor het maken van de perfecte swing. Tijd heelt alle wonden, maar die tijd duurt lang. De behandeling ging van start en na het maken van verschillende fouten onder de artsen kwam er de dag dat er een lange naald in de spier ging, van hier af aan zou het alleen maar beter gaan. Na een half jaar mag er rustig aan weer wat gedaan worden, na maanden van fysiotherapie en meer dan 2 keer behandeld worden bij de masseur in een week mag er weer gesport worden. De vraag die bij de zoveelste afspraak bij de sportarts op de lippen van Dylan Boshart brandde was op dat moment mag er weer fulltime getraind worden? “Nee meneer Boshart, na een jaar mag u pas weer intensief gaan trainen en meedoen aan toernooien”.

Mind, body & soul are the combination for motivation. Golf is een sport waarin alles beslist kan worden met een perfecte swing of een verkeerde put, een mentale kracht is een vereiste om de eindstreep te halen. Tijdens Dylan zijn revalidatie van zijn schouder blessure, werd elke keer de prikkel voor het bereiken van de top gestimuleerd. Deze prikkel is desondanks de schouderblessure nog steeds aanwezig en Dylan blijft één doel voor zijn ogen hebben. Dé beste worden en blijven.

Our Core Values

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit.

  • Locavit liberioris possedit

  • Diremit mundi mare undae

  • Spectent tonitrua mutastis